Free Project Support from WoodWorks – Learn more

Tennis Pavilion

Kansas City, MO
  • Bldg system

    Hybrid

  • No. Of Stories

    1

  • Sq. footage

    2,265

This Tennis Pavilion used CLT roof and walls for an unexpected but aesthetically warm and structurally progressive building solution. The Pavilion, located in the heart of an historic athletic club, anchors the otherwise unstructured tennis court layout. Clean lines of the sloped CLT roof extend seamlessly from inside out, inviting natural light in while forming shaded viewing platforms outside that connect viewers to players in the surrounding courts. The scissoring roof form reduces the building's energy usage by minimizing thermal breaks and allowing for improved insulation and natural ventilation. Inviting aesthetics of the wood panels provide material warmth for the Pavilion, which houses a pro shop, gathering areas, indoor and outdoor seating, food and beverage area, and locker rooms. Large panel sizes and the slender roof profile create a contemporary interpretation of the existing clubhouse veranda, while use of natural wood stays consistent with the progressive and environmentally conscious nature of the club.

  • Construction Type:

    V-B

  • Building Type:

    Business (Office)

  • Material Types:

    Cross-Laminated Timber (CLT)

Companies Involved:
  • Generator Studio

    Architect

  • Centric Projects

    Contractor

Individuals Involved:
GluLam Headers Ad 1